Πώς να πίνουν περισσότερο νερό τα παιδιά σας | Generali
FAMILY MATTERS

Πώς να πίνουν περισσότερο νερό τα παιδιά σας

18.03.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Είναι συχνό φαινόμενο να μη θέλουν τα παιδιά να πιούν νερό. Εξάλλου, το να πίνεις νερό δεν είναι ό,τι πιο συναρπαστικό! Είναι όμως απαραίτητο για την καλή υγεία και την καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Για να κάνετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν αυτή την καλή συνήθεια, σας δίνουμε 9 εύκολες συμβουλές με τις οποίες πολύ σύντομα το νερό ίσως γίνει το αγαπημένο τους ρόφημα:

1. Αφήστε ένα μπουκάλι νερό δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού σας. Όταν το ξυπνήσετε το πρωί, θυμίστε του να πιει μερικές γουλιές για να ξεκινήσει τη μέρα του σωστά.

2. Κάντε το νερό να μοιάζει με παιχνίδι. Αγοράστε ένα μπουκάλι ή ένα παγούρι νερού πολλαπλών χρήσεων και ζητήστε από το παιδί σας να το διακοσμήσει με αυτοκόλλητα, χρυσόσκονη ή ό,τι άλλο του αρέσει. Ποιος είπε ότι το νερό πρέπει να είναι βαρετό;

3. Τα καπάκια με στόμιο που προσαρμόζονται στα μπουκάλια διευκολύνουν τα μικρότερα παιδιά, ενώ τα πολύχρωμα καλαμάκια σε περίεργα σχήματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παιδιών που έχουν βαρεθεί τα απλά ποτήρια.

4. Προσπαθήστε να μην έχετε στο ψυγείο σας πολλά εναλλακτικά ροφήματα, όπως αναψυκτικά και χυμούς. Ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος για να του αντισταθούν!

5. Ορισμένοι γονείς βλέπουν αποτέλεσμα βάζοντας στο νερό συμπυκνωμένους χυμούς (χωρίς ζάχαρη!) ή άρωμα φρούτων και μειώνοντας σταδιακά την ποσότητά τους. Φροντίστε, βέβαια, να μην καταφεύγετε σε αυτό το τέχνασμα σε μόνιμη βάση.

6. Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν το νερό με πάγο, άρα φροντίστε να έχετε πάντα παγάκια στην κατάψυξή σας.

7. Προσθέστε στο νερό μια φέτα λεμονιού ή λάιμ, μια φράουλα ή λίγο φρέσκο δυόσμο για να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο το νερό. Το πρόσθετο όφελος είναι ότι συνηθίζουν τα παιδιά σας στη γεύση των φρούτων από μικρά.

8. Αν το νερό της βρύσης στην περιοχή σας δεν είναι καλής ποιότητας, αγοράστε μια κανάτα με φίλτρο ή τοποθετήστε φίλτρο στη βρύση και απολαύστε καθαρότερο και υγιεινό νερό.

9. Τέλος, δώστε το καλό παράδειγμα! Αν πίνετε εσείς περισσότερο νερό, το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά σας.

Ασφαλιστικό Tip: Προσφέρετε στα παιδιά σας πρόσβαση σε κορυφαίους γιατρούς και νοσοκομεία, δημιουργώντας για αυτά ή και όλη την οικογένεια το δικό σας εξατομικευμένο Πρόγραμμα Υγείας. Επιλέξτε τις καλύψεις που σας ταιριάζουν και πάρτε προσφορά για το Πρόγραμμα Life On της Generali.