Ιδέες δώρων για παιδιά κάθε ηλικίας | Generali
FAMILY MATTERS

Ιδέες δώρων για παιδιά κάθε ηλικίας

24.12.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Κάποιες φορές όλοι χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση, όταν ψάχνουμε δώρα για την οικογένειά μας. Στο άρθρο που ακολουθεί έχουμε ετοιμάσει μερικές προτάσεις δώρων για παιδιά κάθε ηλικίας.

Ιδέες για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών)

Σε αυτή την ηλικία το παιδί σας θα θέλει να μαθαίνει αδιάκοπα τα πάντα για τον κόσμο γύρω του. Επομένως, καλό θα είναι να αναζητήσετε παιχνίδια και βιβλία που προάγουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των γνωστικών δεξιοτήτων. Για πολύ μικρά παιδάκια, τα παιχνίδια με διαφορετικές υφές, όπως τα μαλακά πάνινα ζωάκια, αλλά και τα παιχνίδια με διάφορους ήχους, όπως οι κουδουνίστρες, ανταποκρίνονται θαυμάσια σε αυτόν τον σκοπό. Τα πάνινα βιβλία, φτιαγμένα από υφάσματα με διαφορετικά χρώματα και υφές που δημιουργούν αντιθέσεις, μπορούν να είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά δώρα. Άλλα έξυπνα δώρα για παιδιά αυτής της ηλικίας είναι τα βρεφικά μουσικά όργανα, τα οποία επίσης προωθούν τη μάθηση.

Health

Για τα νήπια, το παιχνίδι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες λεπτής κινητικότητας, την ισορροπία και την επιδεξιότητά τους, γενικότερα. Σε αυτή την ηλικία, μπορούν να αρχίσουν να παίζουν επιτραπέζια και να φτιάχνουν παζλ. Μέσα από κάθε παιχνίδι μπορούν να ανακαλύψουν κάτι καινούριο.

Ιδέες για παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών)

Η προσωπικότητα του παιδιού σας θα αρχίσει να διαμορφώνεται πιο ξεκάθαρα καθώς μεγαλώνει κι έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε ευκολότερα τα δώρα σας σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Αναζητήστε δώρα που πυροδοτούν τη φαντασία του και του δίνουν την ευκαιρία να μάθει κάτι καινούριο. Καλλιεργήστε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας, χαρίζοντάς του σετ καλλιτεχνικών και κατασκευών, όπως νερομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και πηλό. Ίσως στο παιδί σας να αρέσουν οι κούκλες, ίσως πάλι να είναι αθλητικός τύπος ή να έχει κλίση στη μουσική. Επιλέξτε δώρα που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση και την εξερεύνηση. Αυτό το ασύρματο ηχείο Bluetooth είναι ένα δώρο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά αυτής της ηλικίας, καθώς διαθέτει καραόκε με ενσωματωμένο φωτισμό ντίσκο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα τέλειο πάρτι με φίλους και συμμαθητές!

Αναζητήστε πακέτα βασισμένα στους αγαπημένους ήρωες βιβλίων ή ταινιών, όπως οι σειρές Harry Potter ή Star Wars! Επίσης, θα μπορούσατε να κάνετε μια έρευνα στα επιστημονικά παιχνίδια που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά, όπως τα κιτ πειραμάτων. Εξαιρετικές ιδέες για μικρά παιδιά που τους αρέσει να δημιουργούν! Ένα καινούριο ποδήλατο ή πατίνι ή, αν έχουν αρχίσει να ασχολούνται με κάποιο άθλημα, ιδανική ιδέα δώρου θα ήταν τα είδη σχετικού εξοπλισμού, όπως μια μπάλα ποδοσφαίρου ή μια ρακέτα του τένις. Επιπλέον, αυτά τα δώρα θα τους ενθαρρύνουν να βγουν έξω και να ασκηθούν. Εάν αγαπούν τη μουσική, μπορείτε να τους χαρίσετε ένα καινούριο ή ακόμη και μεταχειρισμένο μουσικό όργανο, για να τα ενθαρρύνετε να καλλιεργήσουν αυτό το χόμπι.

Ιδέες για παιδιά στην εφηβεία (13+ ετών)

Οι φοβεροί και τρομεροί έφηβοι μπορεί να σας δυσκολέψουν λίγο στην επιλογή δώρου. Σε αυτή την ηλικία τα δώρα είναι απόλυτα εστιασμένα στα προσωπικά ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. Ενδιαφέρεται το παιδί σας για τον κόσμο της μόδας; Αν ναι, τότε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και καλλυντικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεινόμενων δώρων. Αντί να προσπαθείτε να μαντέψετε τι τους αρέσει ή τους ταιριάζει περισσότερο, μια πιο πρακτική ιδέα θα ήταν να τους χαρίσετε μια κάρτα δώρου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα αγαπημένα τους καταστήματα.

Αν πάλι τους ενδιαφέρει περισσότερο να ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις, κυρίως στα ηλεκτρονικά γκάτζετ και αξεσουάρ τότε εξαιρετική επιλογή είναι τα αξεσουάρ για τηλέφωνα, όπως τα ακουστικά, τα ηχεία ή ακόμη και μια εγγραφή σε μια εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής, όπως το Spotify, είναι εξαιρετικά δώρα. Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το διάβασμα, ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στο πάθος τους για την τεχνολογία, χαρίστε τους μια συσκευή e-reader, όπως το Kindle. Μπορεί οι έφηβοι να λατρεύουν τις βόλτες, αλλά μπορεί και όχι, δώστε τους ένα καλό κίνητρο για να βγουν έξω, αγοράζοντάς τους εισιτήρια για αθλητικούς αγώνες ή συναυλίες.

Φυσικά, ακόμη και στους εφήβους υπάρχει περιθώριο για εκπαιδευτικά δώρα. Χαρίστε τους ημερήσιες κάρτες εισόδου σε μουσεία και κάρτες μέλους. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζετε ιδανικά σε ένα δώρο τη δυνατότητα γνωριμίας με τον πολιτισμό και μια νέα αίσθηση ανεξαρτησίας!