Η παιδική προστασία από τον ήλιο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι!
FAMILY MATTERS

Η παιδική προστασία από τον ήλιο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι!

26.07.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η προστασία από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική αλλά όλα αυτά τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να προφυλαχτούμε, μοιάζουν με ατελείωτη ρουτίνα – ειδικά εάν έχoυμε μικρά και άρα ανήσυχα παιδιά!

Ευτυχώς, πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή μας την προσπάθεια είναι η εμπειρία γονιών και δασκάλων από τα πιο ζεστά μέρη του κόσμου οι οποίοι έχουν βρει ένα σωρό δημιουργικούς τρόπους για να μεταδώσουν τα καίριας σημασίας μηνύματα της προστασίας από τον ήλιο στα μικρά. Ακολουθούν κάποιοι ευφυέστατοι τρόποι ώστε η απαραίτητη αυτή ρουτίνα να γίνει διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Παιχνίδια με το αντηλιακό

Το να βάζουμε αντηλιακό στα παιδιά μας δε χρειάζεται να είναι κάτι βαρετό. Βάλτε αρκετή ποσότητα αντηλιακού στα χέρια και στα πόδια τους και αφήστε τα να κάνουν τελίτσες με τα δάχτυλα τους και να παίξουν με αυτές. Στο ενδιάμεσο, εσείς μπορείτε να αλείψετε τα άλλα σημεία του κορμιού τους που εκτίθενται στον ήλιο όπως πχ. την πλάτη ή το στέρνο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι του make-up  και αφήστε τα να «ζωγραφίσουν» το σώμα τους -αλλά και το δικό σας!

Για πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα ρυθμίστε το χρονόμετρο στο κινητό σας και προσκαλέστε το παιδί σας σε έναν αγώνα με αντίπαλο το χρόνο. Θα καταφέρουν να αλείψουν τα χέρια τους πριν χτυπήσει το κινητό ή θα τους προλάβει το ρολόι; Με αυτόν τον τρόπο, και θα διασκεδάσετε, και θα γελάσετε και θα πετύχετε και με το παραπάνω τον σκοπό σας που είναι να τα προστατέψετε!

Επίσης, ένας καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε στο καμάρι σας τη σημασία της προστασίας (αλλά και της ενσυναίσθησης) είναι να του προτείνετε να βάλει το ίδιο, αντηλιακό στο αγαπημένο του (πλαστικό κατά προτίμηση) παιχνίδι. Εξηγείστε στο παιδί σας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να το πάρει μαζί του στην αμμουδιά χωρίς να ανησυχεί ότι θα καεί. Απλά, διασφαλίστε ότι θα έχετε μαζί σας αρκετά μωρομάντηλα για το καθαρίσετε μετά…

Παίξτε με τα αξεσουάρ

Αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο το θέαμα μικρών σε ηλικία παιδιών να φοράν γυαλιά ηλίου, ωστόσο η ανάγκη να προστατεύουν τα μάτια τους  από τις ακτίνες του ήλιου είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των ενηλίκων… Πηγαίντε για ψώνια με τα παιδιά σας και μετατρέψτε την αγορά των γυαλιών ηλίου σε παιχνίδι! Διαλέξτε μαζί τα ζευγάρια που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους και κάντε μαζί τους μια μίνι πασαρέλα ή τραβήξτε φωτογραφίες με αστείες πόζες. Τέλος, αφήστε αυτά να διαλέξουν το ζευγάρι που τους άρεσε περισσότερο!

Μία ακόμα καλή ιδέα, είναι να φτιάξετε έναν πίνακα στο δωμάτιό τους και να τοποθετήσετε σε αυτόν τους αγαπημένους τους ήρωες ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων σε πόζες με γυαλιά ηλίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη θελήσουν να τους μιμηθούν! Μπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα καλοκαιρινά αξεσουάρ όπως τα καπέλα ή ό,τι άλλο θεωρείτε πως είναι αναγκαίο για την καλύτερη προστασία τους.

Επιλογές ρουχισμού

Ανοίξτε την ντουλάπα του παιδιού και διαλέξτε ρούχα διαφορετικών χρωμάτων (σκουρόχρωμα και ανοιχτόχρωμα) και διαφορετικής πλέξης (ελαφριάς ή πυκνής). Μετά, πάρτε έναν φακό και δείτε παρέα εάν το φως του φακού διαπερνά τα υφάσματα αυτά. Πρόκειται για μάθημα φυσικής και προστασίας από τον ήλιο σε 1!

Τέλος, να θυμάστε πως τα ρούχα με φίλτρα προστασίας για τις ακτίνες UV δεν επιτρέπουν πάντα στο δέρμα να αναπνέει. Οπότε, επιλέξτε βαμβάκι για δροσιά και άνεση αλλά θυμηθείτε πάντα να βάζετε αντηλιακό (με τους τρόπους που σας προτείναμε) ακόμα και κάτω από τα ρούχα του παιδιού σας.

Ασφαλιστικό Tip: Επειδή η προστασία των παιδιών μας δεν είναι παιχνίδι, όσο και αν την παρουσιάζουμε σε αυτά έτσι, δείτε και τα Προγράμματα Υγείας της Generali για όλη την οικογένεια.

Καλό καλοκαίρι!