Στην Ελλάδα η Διοίκηση του Ομίλου Generali
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η Διοίκηση του Ομίλου Generali

19.12.2023 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Σύσσωμη βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα η Διοίκηση του ιταλικού ασφαλιστικού οργανισμού για συναντήσεις με στελέχη από όλο τον κόσμο και επαφές με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση των C.E.O. της Generali από όλο τον κόσμο, στην ελληνική πρωτεύουσα. Η κλειστή αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται με την επιμέλεια του Ομίλου Generali και τη συμμετοχή του Global CEO και των μελών της υψηλότατης βαθμίδας της Διοίκησης, αποτελεί γεγονός εξέχουσας σημασίας για την Ελλάδα και την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

Φιλοξενούμενοι της διοικητικής ομάδας της Generali Hellas και του C.E.O. της Εταιρείας κ. Πάνου Δημητρίου, τριακόσιοι υψηλοί προσκεκλημένοι έφτασαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στις εργασίες της διοργάνωσης αυτής. Κατά τη διάρκεια του απαιτητικού προγράμματος των τριών ημερών που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τον μετασχηματισμό και την εξέλιξη του ασφαλιστικού τομέα και να παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένα workshops.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκαν από κοινού οι κ.κ. Philippe Donnet και Πάνος Δημητρίου. Ο  Global C.E.O. του Ομίλου Generali κ. Philippe Donnet -o οποίος επισκέπτεται την ελληνική Εταιρεία για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο- μίλησε για τη δύναμη και την πίστη των ανθρώπων του οργανισμού στην επίτευξη υψηλών στόχων: «Νιώθουμε καλά στην Ελλάδα. Ο μοναδικός παλμός και η ενέργεια που εκπέμπει μας κάνει να θέλουμε να επιστρέφουμε εδώ. Είναι για εμάς ένας οικείος τόπος με ανθρώπους που ενεργούν με πειθαρχία, όραμα και πάθος. Με βεβαιότητα ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός μας έδωσε πολλά, έχουμε όμως να πάρουμε πολλά διδάγματα και από τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Κυρίως το πώς με μεθοδικό τρόπο μετατρέπει τη δυσκολία σε ευκαιρία και θρίαμβο καί κατ’ επέκταση σε παράδειγμα προς μίμηση.»

Με τη σειρά του ο κ. Πάνος Δημητρίου, C.E.O. της Generali Hellas καλωσόρισε τους σύνεδρους, τονίζοντας: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και -πιστεύουμε- και με λαμπρό μέλλον. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, ατενίζοντας το αξιοσημείωτο ταξίδι των δύο αιώνων του Ομίλου Generali αλλά και των 140 ετών της Generali Hellas, επαληθεύουμε την ανθεκτικότητα, την αριστεία και την πίστη του οργανισμού στη διαρκή αξία της ασφάλισης. Η φετινή χρονιά είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Generali Hellas, καθώς μπορούμε με υπερηφάνεια να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της ενοποίησης των δύο εταιρειών -ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που υλοποιήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα- ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή μας και να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας. Αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας για συνεχή ανάπτυξη και παροχή αξίας στους ασφαλισμένους και τους εταίρους μας καθώς εμπνεόμαστε από το όραμα της Generali και την ενθουσιώση αφοσίωση των ανθρώπων μας».

Στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου, η Διοίκηση του Generali Group ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορούν το Περιβάλλον, προχωρά από κοινού με την Generali Hellas στην πραγματοποίηση ενός εκτεταμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, το οποίο θα υλοποιηθεί σε σχολεία σε όλη τη χώρα με την συνεργασία της We4All.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι φιλοξενούμενοι έζησαν τη μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αποκλειστική εμφάνιση από τον διάσημο πιανίστα Stefano Bollani στην Κεντρική Αίθουσα της Λυρικής Σκηνής και ένα ξεχωριστό δείπνο με θέα τη φωτισμένη πόλη από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ το επίσημο gala της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου που ντύθηκε στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Generali για να φιλοξενήσει μεγαλόπρεπα τους υψηλόβαθμους καλεσμένους της.