Νέα εποχή και νέα γραφεία για την Generali
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα εποχή και νέα γραφεία για την Generali

23.05.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

To σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους ανθρώπους και τους ασφαλισμένους τής εταιρείας. 

Ένας νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει σήμερα για την Generali Hellas. Η εταιρεία που διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχή πορεία τη χρονιά που πέρασε, απέκτησε τη νέα ιδιόκτητη έδρα της στη συμβολή των οδών Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή η οποία θα στεγάσει στο εξής το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Το σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο των 8.000 τ.μ. της Generali σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε βάσει υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Κατά την υλοποίηση εφαρμόστηκαν ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών αλλά και συστήματα αυτοματισμού ελέγχου της απόδοσης των εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας, προδιαγραφές που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στην ίδια φιλοσοφία εντάσσεται και η πρόβλεψη μεγάλων ανοιχτών χώρων πρασίνου με εντατική φύτευση και ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, με σκοπό τη δημιουργία θετικού φυσικού μικροκλίματος στη γύρω περιοχή και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από τον περιορισμό του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. 

Το υψηλής αισθητικής εσωτερικό του κτηρίου διαμορφώθηκε ακολουθώντας τίς λιτές γραμμές τής κατασκευής δημιουργώντας ένα λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα άνετο και φιλικό περιβάλλον για όλους. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες των προσόψεων συμβάλλουν στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτός ελαχιστοποιώντας τη χρήση τεχνητού φωτισμού, ενώ οι ανοιχτοί χώροι διευκολύνουν την ελευθερία της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων. 

Το κατώφλι του νέου κτηρίου πέρασε το σύνολο των εργαζομένων του ενιαίου, πλέον, οργανισμού που επιστρέφει στον φυσικό εργασιακό του χώρο μετά από την εκτεταμένη περίοδο τηλεργασίας που επέβαλαν τα υγειονομικά μέτρα λόγω πανδημίας και την ολοκλήρωση της πρόσφατης εξαγοράς του 2021. 

Ο CEO της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου υποδεχόμενος τους συνεργάτες του είπε τα εξής: «Αισθάνομαι,  σήμερα, πολύ τυχερός που είμαστε ξανά όλοι μαζί μετά από τόσο μεγάλο και δύσκολο χρονικό διάστημα, χωρίς απώλειες και ταυτόχρονα πολύ ικανοποιημένος που η ομάδα αυτή κατάφερε τόσα πολλά. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είναι, όμως, σπουδαίο όταν συμβαίνει. Το νέο αυτό κτήριο είναι το συμβολικό πέρασμα ενός σπουδαίου οργανισμού στο μέλλον. Σε ένα αύριο με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως το οραματίζεται η Generali. Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτό το άλμα. Ας γίνουμε οι φορείς της αλλαγής που πρεσβεύουμε στηρίζοντας και εμπνέοντας ο ένας τον άλλον, αναδεικνύοντας και ενεργοποιώντας τις πιο δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων δίπλα μας. Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο νέο μας «σπίτι» και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια της νέας Generali θα είναι εξίσου δυναμική με την έως σήμερα πορεία της.»