9ο Generali Academy: Εκπαιδεύοντας τον ασφαλιστή του αύριο
26.01.2016 - 5 λεπτά ανάγνωσης

9ο Generali Academy: Εκπαιδεύοντας τον ασφαλιστή του αύριο

9ο Generali Academy: Εκπαιδεύοντας τον ασφαλιστή του αύριο

Τη νέα γενιά αποφοίτων του Generali Academy υποδέχθηκαν τα στελέχη της εταιρίας σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Generali, στην Αθήνα. Τον 9ο κύκλο εξειδικευμένων σεμιναρίων παρακολούθησαν 24 συνεργάτες της Generali οι οποίοι ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό του φετινού Generali Academy ώστε να είναι επίκαιρο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών.

«Θέλουμε να παρέχουμε στους ασφαλιστές εκείνα τα εφόδια ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στο αύριο», είπε ο κ. Γαβρήλος Κατσάνος – Διευθυντής Πωλήσεων Γενικών Ασφαλίσεων Ζωής Ανεξαρτήτων Δικτύων, ανοίγοντας την εκδήλωση και θέλοντας να υπογραμμίσει τον αντικειμενικό στόχο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος του θεσμού. «Στόχος μας είναι να διευρύνει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής τους γνωστικούς του ορίζοντες, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες του οι οποίοι του εμπιστεύονται τα όνειρά τους, τα χρήματά τους, την υγεία τους και όχι να ενημερωθεί για τα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρίας».

«Η επένδυση στην γνώση είναι το ισχυρότερο εφόδιο για να ανταπεξέλθει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στις μελλοντικές προκλήσεις και το Generali Academy βρίσκεται δίπλα του για να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή» τόνισε ο κ. Κατσάνος.

Ο κ. Κώστας Χομόνδοζλης – Διευθυντής Εκπαίδευσης, ευχαρίστησε τους ασφαλιστές για τη συμμετοχή τους και εξέφρασε την επιδίωξη της εκπαιδευτικής ομάδας του Generali Academy να επικαιροποιεί συνεχώς το περιεχόμενο των σεμιναρίων, έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε φορά τις σύγχρονες γνωστικές ανάγκες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Τους ασφαλιστές που τίμησαν τις στρατηγικές επιλογές της Generali ευχαρίστησε ο, Διευθυντής  Πωλήσεων κ. Μιχάλης Σωτηράκος. «Την χρονιά που πέρασε η αναπτυξιακή στρατηγική της Generali στηρίχθηκε στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και επέμεινε στην υγιή ανάπτυξη αποφεύγοντας τις «εύκολες λύσεις». Η Generali μαζί με τους συνεργάτες της,  δικαιώθηκε για την πολιτική της αυτή και αμείφθηκε με αύξηση της παραγωγής της κατά 3,5%», υπογράμμισε ο κ. Σωτηράκος. «Για το 2016 η αγωνία της Generali είναι να παραμείνουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες διαμεσολαβητές, γιατί η χρόνια που διανύουμε είναι χρόνος προετοιμασίας για το Solvency ΙΙ των διαμεσολαβούντων που θα ισχύει από το 2017» σημείωσε  ο ίδιος και υποσχέθηκε ότι η Generali θα στηρίξει όσους θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά, εφοδιάζοντάς τους με τα κατάλληλα εργαλεία για αυτό τον σκοπό.

«Το 2015 τα είχε όλα, δυο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, capital controls, όμως η Generali αύξησε την παραγωγή της κατά 3,5% στα 168,2 εκατ. Ευρώ, όταν η ελληνική ασφαλιστική αγορά στο σύνολο της έκλεισε με πτώση 7%, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali κ. Πάνος Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολλές αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά με το νέο καθεστώς Solvency II να είναι καταλύτης των εξελίξεων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι εκτός από τις δυσκολίες θα υπάρξουν και ευκαιρίες καθώς οι ασφαλιστές θα κληθούν να παίξουν έναν σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στη ζωή των πελατών. «Ο πελάτης του αύριο θα είναι πιο συνειδητοποιημένος αλλά και πιο απαιτητικός. Αυτός ο πελάτης όμως θα μείνει αν καταφέρουμε να του παρέχουμε Διαφάνεια, Ποιότητα Υπηρεσιών, Ξεκάθαρο πλαίσιο Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων». Αναφερόμενος στη στρατηγική της Generali για το 2016, τόνισε ότι «συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία και στα δυναμικά, προσιτά ασφαλιστικά προγράμματα έχοντας στο πλευρό μας πάντα τους διαμεσολαβούντες».

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν από την πλευρά τους την ικανοποίησή τους για την ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Generali Academy και για την ευκαιρία που τους δόθηκε να παρακολουθήσουν τα υψηλού επιπέδου σεμινάρια. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των διπλωμάτων και των αναμνηστικών δώρων. Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η ίδρυση του Generali Academy Alumni, μέλη του οποίου θα αποτελούν οι πάνω από 200 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που έχουν συμμετάσχει στο Academy, στη διάρκεια των εννέα χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας του θεσμού.