Το European Works Council του Ομίλου Generali στην Αθήνα
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το European Works Council του Ομίλου Generali στην Αθήνα

06.06.2016 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε το διάστημα 24-26 Μαΐου, η ετήσια συνάντηση  των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων (European Works Council – EWC), του Ομίλου Generali. Η επιλογή της Ελλάδας για την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής για τον Όμιλο συνάντησης, είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά, αλλά και αναγνώρισης της σημαντικά θετικής πορείας της Generali Hellas.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Generali. Τα μέλη του EWC,  ασχολήθηκαν με αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα του Ομίλου και τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στην υλοποίηση τους. Tη συνάντηση τίμησαν  και μίλησαν εκ μέρους της διοίκησης του Ομίλου, ο κ. Alberto Minali (General Manager και Group Chief Financial Officer) και η κα Monica Alessandra Possa (Head of Group Human Resources & Organization), ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και o Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου.

Στόχος του EWC είναι να ενημερώνει τους εκπροσώπους του και μέσω αυτών τους ανθρώπους της Generali για τα σχέδια του Ομίλου, να διευκολύνει και να ενισχύει τον διάλογο μεταξύ όλων των εργαζόμενων σε διεθνές επίπεδο. Ο Όμιλος Generali επενδύει ιδιαίτερα στο ανθρώπινο δυναμικό και τη συνεχή αναβάθμιση της θέσης του, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων της Εταιρείας. Η Generali  στοχεύει στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, σύμφωνα με τις σύγχρονες επαγγελματικές τάσεις και ταυτόχρονα επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας με στόχο την  παροχή απλών και έξυπνων ασφαλιστικών λύσεων. Για τον λόγο αυτό ενθαρρύνει την συμμετοχή, φροντίζει να εμπνέει τον ενθουσιασμό για το νέο και καινοτόμο αλλά και να διατηρεί αλώβητες τις παραδοσιακές αξίες που την καθιέρωσαν εδώ και 185 χρόνια διεθνώς και 130 χρόνια στην Ελλάδα, ηγέτη στον κλάδο των ασφαλίσεων. 

Τα μέλη του EWC ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση των μελών, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τη φιλοξενία που απόλαυσαν στην χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Minali, General Manager και Group Chief Financial Officer του Ομίλου, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πολύ ικανοποιητική πορεία εργασιών της Generali Ελλάδος. Σύμφωνα με τα πρώτα οικονομικά στοιχεία για το 2016, τόσο ο κλάδος retail (ατομικές ζωής και ατομικές γενικές ασφαλίσεις) όσο και ο κλάδος του group life (ομαδικές ζωής), κινούνται ανοδικά, ενώ στο σύνολό της η παραγωγή της εταιρίας καταγράφει αύξηση της τάξης του 7% στο πεντάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.