Η Generali στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Generali στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

25.04.2016 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Μία από τις βασικές αξίες του Ομίλου Generali είναι η προσφορά προστασίας και η θετική επίδραση στις ζωές των ανθρώπων και των κοινοτήτων που εξυπηρετεί. Παραμένοντας, λοιπόν, σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία, η Generali υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη, αναδεικνύουν την καινοτομία και προσφέρουν ευκαιρίες σε νέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία προχώρησε για μία ακόμη χρονιά στην στήριξη του 6ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας που διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, από 1-3 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, παρουσία πάνω από 4000 φοιτητών, αποφοίτων και νέων που αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο για θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ. Μέσα από δεκάδες workshops, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ανοιχτών συζητήσεων-πάνελ, νέοι 18-35 ετών είχαν για ακόμη μια χρονιά την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις τάσεις, τις επαγγελματικές επιλογές και τις προοπτικές που προσφέρουν 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας.

Δυναμικό «παρών» έδωσε και ο κλάδος της Ασφάλισης, με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς να είναι ανάμεσα στους εισηγητές που συμμετείχαν στις ανοιχτές συζητήσεις. Μέσα από αυτήν την ευκαιρία, ταλαντούχοι νέοι, από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το χώρο των ασφαλειών και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε αυτόν. Όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι των εταιριών, η Ασφάλιση αποτελεί ένα δυναμικό πεδίο με πολλαπλές επαγγελματικές ευκαιρίες καθώς:

  • Συνιστά δυναμικό πυλώνα της οικονομίας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, εκτιμάται ότι «ο ασφαλιστικός κλάδος προσφέρει ετησίως σημαντικά στο κοινωνικό σύνολο ως αγορά, με περίπου 3 δισ. σε αποζημιώσεις, 12 δισ. σε επενδύσεις, 500 εκατ. σε φόρους και χιλιάδες θέσεις εργασίας».
  • Πρόκειται για έναν κλάδο που αγκαλιάζει την καινοτομία και την «έξυπνη» τεχνολογία (smart technology). Όπως εκτιμάται, τα επόμενα χρόνια, τα data analytics και τα telematics θα υιοθετηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις ασφαλιστικές εταιρίες, προσφέροντας έξυπνες λύσεις για τους ασφαλισμένους και υποστηρίζοντας τον τομέα των start-ups και της επιχειρηματικότητας της καινοτομίας παγκοσμίως.
  • Είναι κλάδος υψηλής επαγγελματικής εξειδίκευσης, προσφέροντας ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης καθώς και σημαντικές προοπτικές για διεθνή σταδιοδρομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων Business Days που θα ακολουθήσουν, η Generali θα υποδεχθεί το επόμενο διάστημα, στην έδρα της στην Αθήνα, νέους απόφοιτους, παρουσιάζοντάς τους τις επαγγελματικές προκλήσεις που μπορεί να προσφέρει η εργασία σε μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως.