Εφαρμογή νέας επενδυτικής στρατηγικής από τη Generali
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εφαρμογή νέας επενδυτικής στρατηγικής από τη Generali

28.03.2018 - 5 λεπτά ανάγνωσης
  • Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην οικοδόμηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ασφαλιστικής πλατφόρμας διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων, προσελκύοντας επενδύσεις τόσο από την Generali όσο και από θεσμικούς επενδυτές

 

  • Η νέα παγκόσμια επενδυτική πλατφόρμα της Generali είναι μια κοινοπραξία με μερικούς από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου και θα ξεκινήσει, σε παγκόσμια κλίμακα, με ένα αρχικό επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, προερχόμενο από την Generali

 

 

Μιλάνο – Η Assicurazioni Generali SpA ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου την έναρξη της παγκόσμιας πλατφόρμας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων (Generali Global Infrastructure -GGI), η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας επενδυτικής της στρατηγικής. Ο νέο-ιδρυθέν φορέας «Generali Investment Partners” θα διαχειρίζεται  την ευέλικτη αυτή πλατφόρμα με στόχο να αποτελέσει την κορυφαία λύση αυτού του είδους στην Ευρώπη.

Η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί με ίδιους πόρους και τεχνογνωσία, αλλά θα αναπτύσσει και συνεργασίες με μερικούς από τους πιο αξιόλογους επαγγελματίες στο είδος τους.

Generali Global Infrastructure: Ο φορέας που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Generali Investment Partners, θα αναπτύσσει επενδυτικές στρατηγικές στον τομέα των υποδομών, τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς πελάτες, αξιοποιώντας την κεφαλαιακή δέσμευση του Ομίλου σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, την εξειδίκευση στην παροχή υπεύθυνων λύσεων και την κορυφαία τεχνογνωσία της ομάδας διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων. Τα κεφάλαια των θεσμικών επενδυτών αναμένεται να ανέλθουν σε 2,5 δις ευρώ, την πρώτη πενταετία, με στόχο να διπλασιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το νέο σχήμα θα επενδύσει σε έργα υποδομών, σε διαφορετικές χώρες και τομείς αναπτύσσοντας διαφορετικά επενδυτικά προϊόντα και λύσεις για τους επενδυτές. Επιπλέον, υιοθετώντας μια αυστηρή επενδυτική πολιτική, θα επενδύσει σε τίτλους υψηλής πιστωτικής ποιότητας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διαχειριστικούς παράγοντες (ESG-Environmental, Social, and Governance)

Λαμβάνοντας υπόψη το κεφάλαιο εκκίνησης του νέου επενδυτικού φορέα και την προβλεπόμενη προσέλκυση θερμικών επενδυτών, οι επενδυτικές ευκαιρίες, τόσο για μεσαίας όσο και για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις, προβλέπονται ότι θα είναι ποικίλες. Επιπροσθέτως, ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας αυτών των επενδύσεων αποτελεί την πιο κατάλληλη επενδυτική επιλογή για την κάλυψη των υποχρεώσεων ενός παγκόσμιου ασφαλιστικού οργανισμού, όπως η Generali.

H GGI είναι μια στρατηγική συνεργασία, με την Generali να κατέχει την πλειοψηφική συμμετοχή στην κοινοπραξία. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία είναι οι Philippe Benaroya, Alban de La Selle και Gilles Lengaigne, τρεις πεπειραμένοι επαγγελματίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των επενδύσεων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για  τον τομέα των υποδομών παραμένει πολύ ισχυρό και βασίζεται στα κύρια χαρακτηριστικά της κατηγορίας, όπως η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, οι ελκυστικές, σταθμισμένου κινδύνου, αποδόσεις και η αναζήτηση βιώσιμων επενδυτικών λύσεων που είναι και ο βασικός στόχος των επενδυτών.

Αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων είναι επίσης θεμελιώδους σημασίας για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Η διοχέτευση των επενδύσεων είναι εξαιρετικά ελκυστική, με περίπου 177 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν επενδυθεί στην Ευρώπη μόνο μέσα στο 20171. Το ύψος των επενδύσεων, παγκοσμίως, στον τομέα των υποδομών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 49 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, αυξημένο κατά 50%. 2

Timothy Ryan, CEO, Generali Asset Management: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την βελτίωση της επενδυτικής πολιτικής του Ομίλου Generali που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στο επιχειρηματικό μας πλάνο. Πλάνο το οποίο στοχεύει στην αύξηση των καθαρών κερδών του Ομίλου κατά 150 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020».

 

Carlo Trabattoni, Head, Generali Investment Partners: «Με αυτήν την κοινοπραξία, βάζουμε τα θεμέλια της καινοτόμου επενδυτικής μας πλατφόρμας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα αλλά και τη νεοαποκτηθείσα επενδυτική τεχνογνωσία. Είμαστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι και διακρίνουμε υψηλή δυναμική στην Generali Investment Partners».

Philippe Benaroya: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με έναν παγκόσμιο, ισχυρό παίχτη όπως η Generali, έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς στον κόσμο. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην GGI να αναπτυχθεί ραγδαία, έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια της Generali και θεσμικών επενδυτών. Προσβλέπουμε στην ανάδειξη του νέου αυτού επενδυτικού φορέα σε ηγετικό παίκτη του κλάδου, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις και υψηλές αποδόσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

 

 

 

Philippe Benaroya

Ο Philippe Benaroya, είναι Managing Partner και CEO της Generali Global Infrastructure. Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας οικονομικών υποδομών. Υπήρξε συνιδρυτής  και συνεπικεφαλής της BlackRock Infrastructure στην Ευρώπη. Είναι απόφοιτος πολιτικός μηχανικός της Ecole Nationale des Ponts et Chaussées.

Alban de La Selle

Ο Alban de La Selle είναι Managing Partner και CΙO της Generali Global Infrastructure. Έχει περάσει το μεγαλύετρο μέρος της καριέρας του στον τομέα χρηματοδότησης υποδομών στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Παρίσι. Έχει διευθύνει την Dexia στον Καναδά  και τον τομέα του Public and Wholesale banking της Dexia στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος στην Hill Samuel Bank. Είναι απόφοιτος της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων EM της Λυόν κι έχει Master οικονομικών από το Paris II.

Gilles Lengaigne

Gilles Lengaigne είναι Managing της Generali Global Infrastructure. Διαθέτει 15ετή εμπειρία στον τομέα

Χρηματοδότησης υποδομών, στον τραπεζικό κλάδο και στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.  

Υπήρξε συνιδρυτής του τομέα επενδυτικών ομολόγων στον κλάδο των υποδομών της BlackRock, στην Ευρώπη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Corporate Finance της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων EM της Λυόν.

1 Inframation

2 McKinsey & Company study, “Bridging Global Infrastructure Gaps”