Business Days 2016: Η Generali σε διάλογο με τους millennials
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Business Days 2016: Η Generali σε διάλογο με τους millennials

01.08.2016 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Πιστή  στη φιλοσοφία της για συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και τη στήριξη νέων ταλέντων, η Generali φιλοξένησε το περασμένο διάστημα μια ομάδα φοιτητών, στο πλαίσιο των Business Days και του 6ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας  και Σταδιοδρομίας. Το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο για θέματα επιχειρηματικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ.

Τους φοιτητές υποδέχτηκαν  στα κεντρικά γραφεία της Generali  στην Αθήνα,  τα στελέχη της εταιρίας, για να συζητήσουν τις σημαντικές προοπτικές που προσφέρει ο ασφαλιστικός χώρος.

  

«Κυνηγήστε τα όνειρά σας»

Μιλώντας στους φοιτητές ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πάνος Δημητρίου στάθηκε στα σημεία που συνθέτουν την επιτυχή πορεία των 130 της Generali στην Ελλάδα, επαίροντας το ανθρώπινο δυναμικό, την κοινή κουλτούρα και προσπάθεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων που δημιουργούν αξία στον εργαζόμενο αλλά και τον πελάτη. Προέτρεψε μάλιστα τους νέους να αναζητήσουν  στο μέλλον ένα αντίστοιχο εργασιακό περιβάλλον που θα τους αντιμετωπίζει ισότιμα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξή τους. 

«Η επιτυχία της Generali να “διαβάζει” την αγορά μπορεί να μεταφράζεται σε θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Πίσω όμως από τα νούμερα βρίσκεται ένα κοινό όραμα που μας τροφοδοτεί συνεχώς. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Αν επιθυμείτε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, έχετε χρέος να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, να δοκιμαστείτε σε διαφορετικούς τομείς και εκτός του αντικειμένου σας, να αποκτήσετε διαφορετικές εμπειρίες και να εξελίσσεστε συνεχώς. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με διαφορετικούς ανθρώπους και να χτίσετε ηγετικές ομάδες που θα παράγουν αξιόλογο έργο».

«Αναζητήστε τις ευκαιρίες της αγοράς»

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Generali απάντησαν σε ερωτήματα των νέων, συζήτησαν για το ρόλο και τη μελλοντική εξέλιξη της ασφάλισης και έδωσαν, βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία τους, τις δικές τους συμβουλές για μια επιτυχή σταδιοδρομία στον κλάδο. Οι κ.κ. Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager και Γιάννης Σίνος, Διευθυντής Risk, Αναλογιστικού & Αντασφαλιστικού και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Μ. Σωτηράκος τόνισαν ότι ο ασφαλιστικός κλάδος απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και προσφέρει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι λόγω της διείσδυσης της τεχνολογίας, η ανάγκη για υψηλά καταρτισμένο προσωπικό το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τους νέους. Τέλος, η Διευθύντρια ΗR κ. Μ. Καμπανέλλου, έδωσε με τη σειρά της σημαντικές συμβουλές για την επιτυχή διεξαγωγή μιας συνέντευξης και τους τρόπους με τους οποίους υποψήφιοι-ακόμη και χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία- μπορούν να παρουσιάσουν αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους.

Η συμμετοχή της Generali στα Business Days έρχεται να ενισχύσει το στρατηγικό στόχο της για τη συνεχή ανάπτυξη του δυναμικού της και τη στήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την περίοδο 2014-15 η Generali προχώρησε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων, ενώ δίνει, σταθερά, ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους οι οποίοι καταλαμβάνουν, συχνά, θέσεις υψηλής ευθύνης.