Εργασία από το σπίτι: Τα κρυφά πλεονεκτήματά της | Generali
BUSINESS WISE

Εργασία απο το σπίτι: Τα κρυφά πλεονεκτήματά της

05.04.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Το να δουλεύει κανείς από το σπίτι ακούγεται τέλειο στην θεωρία. Να ξυπνάς αργά… Να πίνεις τον καφέ σου… Να ανοίγεις το laptop σου… Ονειρεμένο σενάριο. Αυτά είναι τα εμφανή πλεονεκτήματα. Υπάρχουν όμως, και λιγότερο προφανείς λόγοι για να εγκαταλείψει κανείς τη ζωή του γραφείου!

Κερδίζουμε Χρόνο

 

Η μετακίνηση από και προς το γραφείο θέλει χρόνο – κατά μέσο όρο 80 λεπτά την ημέρα. Και αυτός είναι χρόνος που στερείτε από τους αγαπημένους σας ή από τον ίδιο σας τον εαυτό και από δραστηριότητες που θα σας ευχαριστούσαν. Σίγουρα πάντως κανείς έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με το χρόνο του.. Επίσης, το να μην χρειάζεται να πάει κανείς στο γραφείο του δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον ή ακόμα και να εργαστεί από άλλη πόλη ή και χώρα. Άλλωστε, το σημαντικό είναι να βγαίνει η δουλειά!

Υγεία και Παραγωγικότητα

 

Η ελευθερία του να δουλεύει κανείς από το σπίτι μπορεί επίσης να μας προσφέρει μια πιο υγιεινή και ήρεμη ζωή. Ίσως για αυτό, τα αποτελέσματα μιας δοκιμαστικής έρευνας για την απομακρυσμένη εργασία κατέδειξε ότι το 50% του προσωπικού που είχε αξιοποιήσει αυτήν την επιλογή, αρρώσταινε και με μικρότερη συχνότητα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και η αποδοτικότητα του τμήματος αυξήθηκε κατά 13%!. Ίσως για αυτό το λόγο, όταν η δοκιμαστική περίοδος έληξε, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να δουλεύουν από το σπίτι και το ποσοστό της αποδοτικότητάς τους αυξήθηκε στο 22%.

Φυσικά, πολλές εργασιακές θέσεις απαιτούν και διαπροσωπική επαφή και αλληλεπίδραση και πολύ μα πολύ επικοινωνία. Είναι βασικό να βρεθεί μια ισορροπία ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχημένο. Οπότε, συζητήστε με τους συνεργάτες σας, ώστε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο «εκμετάλλευσης» των διαθέσιμων τεχνικών μέσων (πχ. video call) και κανονίστε τακτικές συναντήσεις ώστε να κρατάτε ο ένας τον άλλο ενήμερο. Υπάρχουν ακόμα, εργαλεία όπως τα Google docs τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε ώστε εσείς και οι συνάδερφοί σας να δουλεύετε μαζί από απόσταση, αρμονικά και αποτελεσματικά.