Ασφάλεια Σκάφους & Ποδηλάτου - Συχνές Ερωτήσεις

εικόνα από το header της σελίδας συχνές ερωτήσεις για λοιπές ασφαλίσεις

Σας παραθέτουμε πιο κάτω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλιση σκάφους αναψυχής της Generali. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή ή απευθείας με την εταιρία.

ΣΚΑΦΟΣ

Τι καλύπτει η μικτή ασφάλιση σκάφους;

Η μικτή ασφάλιση σκάφους αφορά ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το σκάφος σας από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.

Τι καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης σκάφους;

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σας προστατεύει από τυχόν οικονομικές απώλειες που μπορεί να υποστείτε, εάν κληθείτε να αποζημιώσετε τρίτους για περιπτώσεις όπως: τραυματισμός ή θάνατος τρίτου, υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων.

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση του σκάφους μου;

Σύμφωνα με το νόμο 2743/99 του ελληνικού κράτους, όλοι οι κάτοχοι σκαφών πρέπει να τα ασφαλίσουν για αστική ευθύνη.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Τι πρέπει να προσέχω ως ποδηλάτης και ασφαλισμένος;

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., τα ποδήλατα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με φώτα και αντανακλαστικά στοιχεία, για τη νύχτα και οποτεδήποτε υπάρχει ανεπαρκής ορατότητα.

Τα ποδήλατα επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με κουδούνι.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία ποδηλάτων σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Συνεπώς, το ασφαλιστήριό σας δεν σας παρέχει κάλυψη αν το ποδήλατο κινείται σε αυτούς τους δρόμους. Να θυμάστε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει ακολουθείτε τους προβλεπόμενους παραδρόμους.

Πώς καθορίζεται η ασφαλισμένη αξία του ποδηλάτου μου;

Η ασφαλισμένη αξία του ποδηλάτου σας καθορίζεται από την τιμή και το έτος αγοράς του. To ποσοστό παλαιότητας, το οποίο αφαιρείται από την αξία που αρχικά αγοράσατε το ποδήλατό σας, ορίζεται ως εξής:

0-3 έτη: 0%
3-5 έτη: 20%
5-7 έτη: 30%
7-10 έτη: 40%
Πάνω από 10 έτη: 50%

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς;

Πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε τη Φροντίδα Ατυχήματος στο 18112 ή 210 8096100, για να σας καθοδηγήσουν οι συνεργάτες μας. Οι υπηρεσίες της Φροντίδας Ατυχήματος παρέχονται 24 ώρες στο 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, σε πανελλαδική κάλυψη.

Μπορώ να αποκαταστήσω τη ζημιά του ποδηλάτου μου χωρίς να εκταμιεύσω χρήματα;

Αν προτιμήσετε τα συνεργαζόμενα συνεργεία του δικτύου μας μπορείτε να επισκευάσετε το ποδήλατό σας χωρίς να εκταμιεύσετε χρήματα.

Πώς αποζημιώνομαι σε περίπτωση που το ποδήλατό μου καταστραφεί τελείως ή κλαπεί;

Η Generali σας αποζημιώνει για την ασφαλισμένη αξία του ποδηλάτου σας. Επίσης σας παρέχει τη δυνατότητα να το αντικαταστήσετε με άλλο – ίσης αξίας και ποιότητας, σε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία του δικτύου μας.

Τι είδους ποδήλατα ασφαλίζονται;

Ασφαλίζονται συμβατικά ποδήλατα μέχρι 2 τροχών και ηλεκτρικά ποδήλατα ισχύος μέχρι 250 watt.

Καλύπτεται οποιοσδήποτε οδηγεί το ποδήλατο με τη συγκατάθεσή μου;

Καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο ο Ασφαλισμένος, δηλαδή το πρόσωπο που έχει δηλωθεί ως οδηγός του ασφαλισμένου ποδηλάτου.

Καλύπτεται η κλοπή του ποδηλάτου μου από εξωτερικούς χώρους;

Η κλοπή του ποδηλάτου καλύπτεται μόνο από την κατοικία, την αποθήκη ή το κλειστό γκαράζ του Ασφαλισμένου και με την προϋπόθεση ότι αυτά ήταν κλειδωμένα και έχουν εμφανή σημάδια παραβίασης.

Καλύπτονται τα εξαρτήματα ή αξεσουάρ του ποδηλάτου μου από κλοπή;

Δεν καλύπτονται. Το ασφαλιστήριό σας καλύπτει μόνο Ολική Κλοπή του ποδηλάτου σας.